Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 80

Друзі сайту

Середа, 24.04.2024, 19:37
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Сайт учителів-філологів Черкас

Головна » 2016 » Квітень » 4 » Володимир Лис у Черкасах
10:47
Володимир Лис у Черкасах

29 березня до Черкас уперше завітав відомий український письменник, журналіст, член НСПУ та АУП, синоптик Володимир Лис. Приїхав автор не один, а зі своєю дружиною, письменницею Надією Гуменюк. Тому вчителі-філологи мали змогу поспілкуватися разом із двома по-справжньому талановитими людьми.

Автори презентували свої твори: “Вересові меди”, “Соло для Соломії”, “Століття Якова”,“Камінь посеред саду”, “Країна гіркої ніжності” та “Пелагея”.

Зустріч відбулася за підтримки департаменту освіти та гуманітарної політики, міського методичного кабінету установ освіти Черкаської міської ради та МГО «Книжковий маестро» у стінах Черкаської міської гімназії № 1.

Письменники розповіли про історію свого кохання, яке зародилося ще із студентської парти, про цінності в їхньому житті та поділилися секретами мудрості у своєму тандемі. Автори подарували книги з автографами «Вересові меди» та «З сонцем за плечима» Черкаській міській гімназії № 1 як знак Волинсько-Черкаської дружби.

На зустрічі з читачами письменницьке подружжя поділилося історіями створення новеньких повістей. «Із сонцем за плечима. Поліська мудрість Пелагеї» – це остання книга-літопис лауреата численних нагород і премій Володимира Лиса. За його словами, написати новий твір його надихнула рідна бабуся, справжній знавець українського фольклору та народної мудрості.

Улюблена дитяча письменниця Надія Гуменюк цього року творила і для дорослих. Авторка видала одразу дві новинки, які швидко завоювали прихильність читачів. На зустрічі з черкащанами письменниця розповіла про нову книгу «Коханий волоцюга». Створити її допоміг досвід роботи в одній із газет, де, очолюючи відділ культури, Надія Гуменюк зібрала безліч реальних історій про надзвичайні людські долі та випробування.

Важливість цієї зустрічі для нашого міста, зазначила натхненниця МГО «Книжковий маестро» Людмила Фіть: «Таких іменних письменників небагато. Їх із задоволенням читають, приємно про них відгукуються. Саме такі письменники об’єднують різні покоління – а це важливо».

Активно обговорювали стан сучасної літератури та методику викладання у школах. Не оминули й тему війни на Сході України. Володимир Лис висловив своє ставлення до численних "халтурщиків", які зараз намагаються написати про неї: «дійсно якісно і правдиво про цю трагічну сторінку в історії нашої держави через 50 років напише той, хто зараз там воює».

МГО «Книжковий маестро» продовжила зустріч Володимиром Лисом та Надією Гуменюк у Черкаському художньому музеї.

Повідомляє МГО «Книжковий маестро»

Переглядів: 456 | Додав: OlenaChmygova | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]